22 Ekim 2024 Salı

Doç. Dr. Ali Bestami Kepekçi

Kelin ilacı olsa…

Ülkemizde 5393 sayılı Belediye Kanunu ve 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu olmak üzere kanunlar, belediyelere sosyal yardım ve sosyal hizmet alanında önemli yetki ve fonksiyonlar yükleyerek, Sosyal Belediyecilik hizmetlerini şart koşmuş, güvence altına almıştır. Kimsesizlerin, evsizlerin, sokak çocuklarının ve muhtaç kadınların barınma ihtiyaçlarından tutun da yaşlılara huzurevleri tesis etmek, kütüphane ve kültür merkezlerini mahallelere kadar […]

Bize Neler Oluyor?

Eğitimde tarihimize, toplum normallerine uygun değerlere öncelik verilmesi millet olma bilincini artıracaktır. Eğitimde toplumsal değerlerin yeniden kazanılması, toplumsal birlikteliğin sağlanması için elzemdir. Bir toplum, değerlerini kaybettiği zaman, bir arada yaşama bilincini de kaybeder. Bu nedenle, eğitim sistemine ahlaki eğitim ve toplumsal sorumluluk bilincinin entegre edilmesi gerekmektedir.

Toplumsal Değerlerin Erozyonu: Sessiz Bir İşgalin Hikâyesi

Yaşadığımız toplumdaki ahlaki yozlaşma son günlerde ayyuka çıktı. Yaşanılan üzücü olaylar artık kapımıza dayandı. Hiç düşündünüz mü? Son günlerde yaşanan üzücü cinayetler ya da cinnet olaylarının failleri ile aynı toplumda yaşıyoruz. Aynı toplu taşıma araçlarına biniyor, aynı marketten alışveriş yapıyor, aynı okullarda okuyoruz. Peki biz millet olarak bu noktaya nasıl geldik ya da getirildik? Hepimiz […]

Ortadoğu’da Kan Gölü ve Çıkış Yolu

Türkiye için bölgede lider ülke olmak bir zorunluktur. Tarihimiz, jeopolitik konumumuz bize bu misyonu yüklemiştir.
Bir an evvel, ekonomik bağımsızlığımızı sağlayacak Milli Ekonomi Modeli’ni sistem olarak uygulamamız şarttır.
Başta Esad olmak üzere komşularımızla bir an evvel barışmak, ortak paydalarda birlikte hareket etmemiz zaruridir.
Milli ve manevi değerlerimize uygun, tarihimizle bağdaşan, biz merkezli iç ve dış siyaset yapılanmasına gitmemiz gerekliliktir.
Sayın Cumhurbaşkanının meclis açılışında yaptığı konuşma neden bir dönüm noktası olmasın.

Arzı-ı Mev’ud ve İsrail Politikası

İsrail bir bölgesel güç olma yolunda net ve kararlı bir duruş sergilerken, başta Türkiye olmak üzere bölge ülkelerinin bu konudaki tutarsızlığı İsrail’in ekmeğine yağ sürmektedir.
Yeşil dolar aracılığı ile tüm dünyayı elinde tutan ABD’nin İsrail’e desteği bu konuda ana belirteçtir.

Genç Aslanın Hatası: Babadan Gelen Bilgelik

Aras, Zaru’yu yanına aldı ve birlikte avlanmaya çıktılar. Bu kez Zaru, babasının sabırlı ve stratejik yaklaşımını dikkatle izledi. Zamanla, nasıl pusuya yatacağını, avının hareketlerini nasıl öngöreceğini ve ne zaman harekete geçeceğini öğrendi. Babasının rehberliğinde, nihayet bir avı başarıyla yakalamayı başardı.
Zaru, babasından öğrendikleriyle artık kendi hatalarını daha iyi değerlendirebilen, olgunlaşmış bir aslan olmuştu. Babası ona her zaman rehberlik etmekten mutluydu ama en büyük dersin, kendi hatalarından öğrenmek olduğunu biliyordu.

Güncel Anayasa Tartışmaları

Yapbozun parçaları tek tek hazırlandı, Tek kalan parçaların bir araya getirilerek resmin tamamının ortaya çıkmasıdır. Hedef bellidir, uniter yapı bozulacak, ardından halkların hakları tartışmaları ayyuka çıkacak, yer altı ve yer üstü kaynaklarımız tartışma konusu haline gelecek.
Başka ifade ile “Lozan Anlaşması” ile fesih olan “Sevr Anlaşması” maddeleri tek tek işletilmeye çalışılacak. Burada milletimize düşen ülkenin kurucu unsuru olan Mustafa Kemal Atatürk çizgisinde bir araya gelmesi, Millî Mücadele sırasındaki ruhu ortaya koymasıdır. “Keşke Yunan galip gelse idi” diyebilecek cesareti ortaya koyanlara prim vermemesidir.

Siber Savaş: Dijital Dünyanın Yeni Cephe Hattı

Ülke olarak siber güvenlik alanında daha fazla yatırım yapmak ve savunma mekanizmalarını güçlendirmek zorundayız. Tabii ki bunu yaparken, devlet kurumlarının ve milli yatırımların önceliğe alınması şarttır. Yazılımı ile donanımı ile tüm teknolojileri milli olan araç ve makinalar üretebilmek gelinen noktada artık bir zorunluktur.
Ne dersiniz bu konuda adım atarken; beyin göçü ile yurt dışına kaptırdığımız değerleri kazanarak ve beyin göçüne dur diyerek başlamak en doğrusu değil midir?

Milli Eğitimde Kayıp Benlik

Eğitimi sadece akademik başarıya endeksli görmekten vazgeçip, çocuklarımızın ve gençlerimizin öz benliklerini keşfetmelerine yardımcı olacak bir anlayışa yönelmemiz gerekiyor. Yalnızca o zaman geleceğe emin adımlarla ilerleyen, köklerinden kopmamış, öz güvenli bireyler yetiştirebiliriz. Türkiye’nin bugün sahip olduğu olması gerektiği asıl ruhun, milli ruhu olduğu unutulmamalıdır.

Medh ü Senâ Ne Demek?

Medh ü Senâ ne demek? Medh ü Senâ’nın anlamı nedir?  Medh ü Senâ, medhedip, övmek, yüceltmek, takdir etmek anlamında kullanılır. Takdir etmede, övmede zirve halidir. Osmanlıca ve eski Türkçede çok kullanılan bir ifadedir.  Burada “Medh” övgü, methiye anlamında kullanılırken; “Sena” yüceltme, takdir etme anlamında kullanılmaktadır.  Bu ifade, Allah’a ya da Peygamberler, İmamlar, Allah dostları gibi önemli […]

Zinnar Ne Demek?

Zinnar ne demek? Zinnarın anlamı nedir? Zinnar sözlük anlamı nedir? Zinnar, müslüman olmayanların dini sembol olarak taktıkları kemer ya da kuşaktır. Tarih boyunca İslam ülkelerinde yaşayan gayri müslimler bu kemer ya da kuşağı yani zinnarı takmak zorunda idiler. Bu kıyafet müslüman olmadıklarının alameti olarak kabul edilirdi.  Zinnar, kutsal kurdele olarak da ifade edilir. Hıristiyan din […]

Doç. Dr. Ali Bestami Kepekçi